Menu

PROMASTOP®-UCE brandmanchet
Optimaal brandveilig en optimaal installatiegemak

Doorvoeringen en hun sparingen zijn een bedreiging voor de brandwerendheid en moeten dus worden beveiligd tegen branddoorslag. Bij het doorvoeren van kunststof leidingen gebruikt u daarvoor brandmanchetten. Bij brand knijpt de opschuimende inhoud van het manchet de buis dicht en zo wordt de doorvoering brandwerend beveiligd.

In de praktijk moet u vaak meerdere leidingen met verschillende diameters door een wand voeren. In dat geval biedt PROMASTOP®-UCE dé ideale oplossing. Dit schakelmanchet maakt u eenvoudig op maat en is toepasbaar op leidingen met een diameter van 32 tot 160 mm. PROMASTOP®-UCE is ook zeer geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Een brandmanchet heeft de hitte van de brand nodig om te kunnen werken. Daarom moet aan beide zijden van een compartimenterende wand een manchet geplaatst worden, tenzij aan een van de beide zijden onmogelijk brand kan ontstaan (voorbeeld: de extra beschermde vluchtroute). Bij een plafond volstaat één manchet aan de onderzijde. In de regelgeving gaat men er namelijk van uit dat een brand altijd omhoog gaat. Een vloerdoorvoering wordt alleen aan de onderzijde voorzien van een brandmanchet.

U creëert met PROMASTOP®-UCE een brandwerendheid van 30 - 120 minuten. De brandwerende werking van dit (doorontwikkelde) manchet wordt onderbouwd met nieuwe testrapporten volgens Europese normen.

 

De Toepassingsselector:
informatie op maat

Kent u onze handige Toepassingsselector? De ideale tool als u op zoek bent naar een geschikt product of een geteste oplossing. Met behulp van filters vindt u exact wat u zoekt. Compleet met tekeningen, montage-aanwijzingen, technische sheets en testrapportnummers. Ontdek het zelf en profiteer van deze gratis ondersteuning.



 

De nieuwe Handboek app:
altijd standby

Met deze app neemt u het dikke Promat Handboek voortaan eenvoudig overal mee naar toe! En de app doet meer dan constructies tonen. Zo kunt u bijvoorbeeld foto’s van praktijksituaties uploaden en direct om kosteloos Promat advies vragen. U vindt er ook onze heldere montagefilmpjes. Kortom, met deze app heeft u alle basisinformatie op zak.





 

De Promat nieuwsbrief
altijd op de hoogte

Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Hiermee bent u altijd op de hoogte van laatste nieuws van Promat.

*
*
*
*