Distributiecentrum Miles

2017
- Vianen
Mulderblauw Architecten

Opdrachtgever:
e-Prop B.V.

Hoofdaannemer:
Aannemer Sprangers - Delft

Vianen

In Vianen verrijst een gloednieuw distributiecentrum op industrieterrein De Biezen. Aangezien het een zichtlocatie aan de A27 betreft, kunnen de tienduizenden automobilisten die hier dagelijks voorbij rijden de voortgang van dag tot dag volgen. Het nieuwe gebouw wordt voorzien van twee kantoren en een scheidingswand in het warehouse. Daardoor kunnen in dit pand twee huurders worden gevestigd.

Robuuste uitstraling
Aan de voorzijde van het pand komen 38 dockshelters en genoeg parkeergelegenheid. Het warehouse krijgt een goed geïsoleerd dak en een monolitische vloer van een hoge vlakheidsklasse, om het intern transport zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dankzij betonnen plinten en stalen gevelbeplating krijgt het pand een robuuste uitstraling aan de buitenzijde.

Duurzaam
Sprangers Bouwbedrijf verzorgt niet alleen de bouw van dit door Mulderblauw Architecten ontworpen distributiecentrum. Ook de elektronische, werktuigbouwkundige en sprinklerinstallaties vallen onder de coördinatie van Sprangers. Het pand wordt naar verwachting in februari 2017 opgeleverd. Duurzaamheid is een belangrijk element van dit project: het wordt gerealiseerd met een BREEAM Good-certificaat.

Bouwkundige brandwerendheid knap geïntegreerd
De in tweeën gedeelde hal wordt gescheiden door een Ytong wand die overeind gehouden wordt door kolommen aan beide zijden. De liggers kunnen bij brand van de kolommen afschuiven zodat bij brand één haldeel verdwijnt.

De 240 minuten brandwerende buitenwand vormt de scheiding tussen de toekomstige buren en de hal. De kolommen en liggers van de stalen draagconstructie moeten ter plaatse van deze buitenwand brandwerend beschermd worden.

De bescherming is opgebouwd uit meerdere lagen om 240 minuten te bereiken: PROMATECT®-H om de kolommen in 12 en 25 mm want dit materiaal is stootvast en vochtbestendig; Prégyfeu om de liggers in 15, 25 en 25 mm want een economische oplossing die 240 minuten heeft onderbouwd. Het werk is uitgevoerd door de specialisten van montagebedrijf Heijberg in opdracht van de Aannemer Sprangers uit Delft.

Producten