Modulaire houtskeletbouw heeft vele voordelen 

Houtskeletbouw heeft de toekomst. De voordelen van prefabricage en snelle (en droge) afbouw zorgden al voor een toenemende populariteit. Nu het halen van klimaatafspraken steeds urgenter wordt, zijn het ook die andere grote voordelen van houtskeletbouw die de interesse opwekken. Houtskeletbouw verkleint namelijk de energetische en ecologische voetafdruk.

Siniat en Promat hebben gezamenlijk nieuwe en innovatieve houtskeletbouwconcepten ontwikkeld die het milieu een warm hart toedragen. Multidisciplinaire oplossingen die rekening houden met stabiliteit, thermische, akoestische én brandveiligheidseisen.

Modulair bouwen voordelenKostenbesparing

Houtskeletbouw levert besparingen op:
qua kosten, maar ook in besparingen door hergebruik. Bij de productie van onze
gipsplaten wordt het cradle-to-cradle
principe gevolgd; gipsplaten zijn oneindig recyclebaar. De hoge isolatiewaarde van
deze bouwmethode helpt bovendien in het terugdringen van het (fossiele)
energieverbruik.

 

Modulair bouwen kostenbesparing
Siniat modulair bouwen 1
Siniat modulair bouwen 1

Lage funderingskosten

Door de lichte bouwmethode kan in funderingskosten aanzienlijk worden bespaard. Indien mogelijk worden maatvoeringen zoveel mogelijk afgestemd op handelsmaten, dat met kostenverlagende prefabsystemen gewerkt kan worden.

Korte bouwtijd

Prefabricage, de snelheid van plaatsing en de droge bouwmethode zorgen ervoor dat de bouwtijd aanzienlijk kan worden verkort en dit zorgt weer voor lagere kosten.

Energieprestaties

De uitstekende energieprestaties van houtskeletbouwwoningen leiden uiteraard tot een lagere energierekening voor de bewoners en een snelle ‘return on investment’.

Siniat modulair bouwen 2
Siniat modulair bouwen 2

Vrijheid in materiaalkeuze

Bij houtskeletbouw is de keuze aan materialen voor de buitenbekleding bijna eindeloos. Denk aan houten planken of latten, baksteen, aluminium of andere typen beplatingen. Dat zorgt voor veel diversiteit . Bovendien kunnen leidingen makkelijk weggewerkt worden, zodat ze op geen enkele manier beperking vormen voor materiaalkeuze.

Nuttige leefruimte

Vaak wordt het binnenspouwblad bekleed met een plaat die naast de stabiliteit ook de afwerking verzorgt. In vergelijking met traditionele massieve wanden kan de wanddikte bij houtskeletbouw daardoor kleiner worden gehouden voor eenzelfde isolatiewaarde. En dat geeft extra leefruimte!


Ontwerpvrijheid

Door de lichtere structuur biedt
houtskeletbouw architecten veel vrijheid.
Voor eenzelfde budget kan meer variatie gerealiseerd worden t.o.v. traditionele
stenen bouw. Geen zorgen over
koudebruggen, dus meer ontwerpgemak.
Volop ruimte dus voor creativiteit
in duurzaamheid.

 

Ontwerpvrijheid


Efficiëntie

De innovatieve Siniat en Promat (hout)skeletbouwoplossingen hebben
efficiëntie hoog in het vaandel.
Het systeem van prefabricage speelt hierin
een belangrijke rol; weersomstandigheden
hebben geen vat op de voortgang. Bovendien
biedt deze methode mogelijkheden om
constructies uitvoerig te testen op
brandveiligheid, akoestiek, thermische
isolatie en bouwfysiche eigenschappen.

 

 

Efficiëntie
Siniat modulair bouwen productie
Siniat modulair bouwen productie

Snelle bouwmethode

Siniat en Promat passen hun grote kennis van vezelcement-, gips- en calciumsilicaatplaten toe in hun prefab houtskeletbouwconcepten. Met vezelcementplaten voor de buitenschil en andere platen (zoals gipskarton en vezelversterkte gipsplaten) voor de binnenkant komen kant-en-klare oplossingen tot stand die aansluiten bij de multdisciplinaire eisen.

Energie-efficiëntie

De Siniat en Promat oplossingen zorgt voor een hoge score op duurzaamheid door een lage CO2 impact en recycling van gebruikte materialen. De hoge energie-efficiëntie maakt houtskeletbouw tot een duurzame bouwmethode, die het energie-neutrale huis dichtbij brengt. Bij ‘circulair bouwen’ en ‘dynamisch (ver)bouwen’ ligt een hoofdrol voor houtskeletbouw in het verschiet.

Siniat modulair bouwen
Siniat modulair bouwen

Circulair bouwen

De Siniat en Promat droogbouwconcepten voor nieuwbouw, renovatie en herbestemming leveren een belangrijke bijdrage aan de realisatie van ‘circulair bouwen’ en ‘dynamisch (ver)bouwen’, dé begrippen voor de toekomst. Brandveiligheid, akoestisch comfort, thermische isolatie en bouwfysische eigenschappen worden in één kant-en-klare oplossing geïntegreerd.

Energie-efficiënt

Energiezuinige houtskeletwoningen verbuiken minder energie tijdens de gebruiksfase. Daarnaast zijn de Siniat vezelcement- en gipsproducten en de Promat calciumsilicaatplaten vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. Vezelcement kan worden recycled en wordt gebruikt bij productie van nieuw cement. Gipsplaten zijn volledig recyclebaar. Cradle-to-cradle!


Duurzaamheid

Het Siniat & Promat concept kan bogen op
lage CO2-emissie waarden en biedt eindeloze mogelijkheden hergebruik en recycling.
Daarnaast worden met onze materialen
optimale isolatiewaarden bereikt. Gevolg: duurzame gebouwen die energie-efficiënt
zijn in gebruik.Duurzaamheid


De kracht van modulair samenwerken

 Siniat logo 


De kracht van Siniat
Siniat is een toonaangevende fabrikant van gipsplaatoplossingen voor binnen- en buitentoepassingen. De producten en systemen worden toegepast in gebouwen in het hele land in o.a. scholen, ziekenhuizen en andere gebouwen waarin gewerkt wordt.
De Siniat producten zorgen voor een prettige leefomgeving: warmer, droger, rustiger en veiliger. Door de jarenlange ervaring is Siniat een partner die de bouwwereld met raad en daad ondersteunt.

Modulair bouwen Promat logo

De kracht van Promat
Promat is gespecialiseerd in bouwkundige brandpreventie. Keer op keer blijkt Promat in staat om grensverleggend te innoveren. Promat maakt haar missie ‘mensen gezond en veilig laten wonen en werken’ meer dan waar. Met Promat bouwt u op zekerheid: zekerheid van productkwaliteit en zekerheid van hoogwaardige kennis en ervaring. Het uitgebreide assortiment omvat totaaloplossingen die zijn getest en geaccrediteerd door erkende instituten.

De krachten gebundeld

Siniat en Promat beschikken samen over jarenlange kennis van en ervaring in toepassingen in vezelcement, gips- en calciumsilicaatplaten. Beide bedrijven zijn groot geworden door te innoveren. Geen wonder dus dat de bestaande kennis nu wordt ingezet voor het duurzame bouwen van de toekomst. Houtskeletbouw speelt daarin zonder twijfel een grote rol. In een intensieve samenwerking staan Siniat en Promat nu garant voor (prefab)totaaloplossingen in houtskeletbouw, die voldoen aan alle eisen met betrekking tot brandveiligheid, akoestisch comfort, thermische isolatie en optimale bouwfysische eigenschappen.
ONTWERPGIDS HOUTSKELETBOUW

Het is met zorg samengesteld en biedt talloze onderbouwde en geteste oplossingen.

 

DOWNLOAD

Nederland

Twan Verstralen

Telefoon  +31 (0) 6 21 33 47 79

Email  twan.verstralen@etexgroup.com

Promat modulair bouwen handboek
Promat modulair bouwen handboek