Montageinstructie - PVC leiding 110 mm met PROMASTOP® -UCE en PROMASTOP® -CC

Promat 23-01-2020

60 minuten
Brandwerende manchet
PROMASTOP®-UCE
PROMASTOP®-CC
Massieve wand
PVC leiding
Kunststof leiding

Installatie handleiding

Promat biedt met de brandwerende PROMASTOP®-UCE manchet een oplossing om 110 mm ronde PVC-leidingen brandwerend af te dichten. Bij toepassing in een massieve wand met grote uitsparing kan aan de hand van de PROMASTOP®-CC gecoate rotswol/steenwolplaten 60 minuten brandwerende werking gegarandeerd worden. De brandwerende afdichtingsproducten van Promat beveiligen de doorvoeringen van technische installaties. Bekijk de video voor de juiste montage!

Promat producten

PROMASTOP®-CC panelen
PROMASTOP®-CC verf
PROMASTOP®-UCE

Hoe ga je te werk? 

Stap 1

Bepaal afmeting doorvoeropening en positie doorvoering(en). Markeer de diameter van de leidingen op het rotswol/steenwolpaneel. Snijd het PROMASTOP®-CC rotswol/steenwolpaneel op de bepaalde afmetingen.

Stap 2

Reinig het randoppervlak van de opening en primer vervolgens zowel dit oppervlak als de randen van het rotswol/steenwolpaneel met PROMASTOP®-CC-verf.

Stap 3

Plaats het ingesmeerde PROMASTOP®-CC paneel in de doorvoeropening en smeer de randen tussen wand en paneel extra in met PROMASTOP®-CC-verf.

Stap 4

Breng afplaktape aan op de omtrek van de PVC leiding. Vul eventuele openingen tussen het rotswol/steenwolpaneel, wand en doorvoering met PROMASTOP®-CC verf.
De opening tussen de buis en het PROMASTOP®-CC schot wordt hiermee rookdicht afgewerkt. Voorkom verf tussen de buis en het manchet.

Stap 5

Verwijder het afplaktape. Snijd de PROMASTOP®-UCE op maat en plaats de bevestigingsbeugels. Controleer aan de hand van de tabel in de verpakking de vereiste aantal schakels, op basis van de leiding diameter.

Stap 6

Monteer de bijgeleverde bevestigingsbeugels en bevestig de brandwerende manchet rondom de leiding.

Stap 7

Bevestig de PROMASTOP®-UCE manchet vast in het PROMASTOP®-CC steenwolschot aan de hand van veerschroeven (niet in de verpakking). Verwijder het afplaktape.

 

Algemeen

Raadpleeg bij installatie steeds de meest recente classificatierapporten voor alle details. Contacteer ons Technical Excellence Centre voor de nodige adviezen, ondersteuning en documentatie.