Montageinstructie - Kunststof leiding (110 mm) met PROMASTOP®-FC3 en PROMASTOP®-CC

Promat 27-01-2020

PROMASTOP®-CC
PROMASTOP®-FC3
Brandwerende manchet
60 minuten
Kunststof leiding
Massieve wand

Installatie handleiding

Bekijk op deze pagina hoe je een PVC leiding rond 110mm diameter 60 minuten brandwerend afdicht met de Promat PROMASTOP®-FC3 manchet. De brandwerende afdichtingsproducten van Promat beveiligen de doorvoeringen van technische installaties. Bekijk de video voor de juiste montage!

Promat producten

PROMASTOP®-CC panelen
PROMASTOP®-CC verf
PROMASTOP®-FC3

Hoe ga je te werk? 

Stap 1

Bepaal afmeting doorvoeropening en positie doorvoering(en). Markeer de diameter van de leidingen op het rotswol/steenwolpaneel. Snijd het PROMASTOP®-CC rotswol/steenwolpaneel op de bepaalde afmetingen.

Stap 2

Reinig het randoppervlak van de opening en primer vervolgens zowel dit oppervlak als de randen van het rotswol/steenwolpaneel met PROMASTOP®-CC-verf. Kopse kanten goed dik insmeren met PROMASTOP®-CC-verf. Plaats het PROMASTOP®-CC rotswol/steenwolpaneel in de doorvoeropening.

Stap 3

Breng afplaktape aan op de buis. Werk de voegen tussen schot en wand verder af met PROMASTOP®-CC verf. 

Stap 4

Voor een rookdichte afwerking: vul de grotere voegen verder op met losse steenwol (≥ 40kg/m³) en werk af met PROMASTOP®-CC verf of PROMASEAL®-A kit. Afplaktape zorgt ervoor dat tussen de leiding en het PROMASTOP®-FC3 brandmanchet geen opschuimende verf komt.

Stap 5

Plaats de PROMASTOP®-FC3 brandwerende wrap rond de kunststof leiding. Buig sluitingen 180° en plaats de manchet tegen het PROMASTOP®-CC rotswol/steenwolpaneel .

Stap6

Bevestig de PROMASTOP®-FC3 in het PROMASTOP®-CC schot aan de hand van veerschroeven (niet in de verpakking meegeleverd).

 

Algemeen

Raadpleeg bij installatie steeds de meest recente classificatierapporten voor alle details. Contacteer ons Technical Excellence Centre voor de nodige adviezen, ondersteuning en documentatie.