Montageinstructie - Alupex leiding 50 mm met PROMASTOP®-CC en PROMASTOP®-W

Promat 24-01-2020

Alupex
60 minuten
PROMASTOP®-CC
PROMASTOP®-W
Massieve wand

Installatie handleiding

Op deze pagina is in detail de installatie van ons systeem te vinden waarmee een Alupex leiding 50mm 60 minuten brandwerend kan worden afgedicht aan de hand van ons PROMASTOP®-CC paneel en de PROMASTOP®-W brandwerende wrap. De brandwerende afdichtingsproducten van Promat beveiligen de doorvoeringen van technische installaties. Bekijk de video voor de juiste montage!

Promat producten

PROMASTOP®-CC panelen
PROMASTOP®-CC verf
PROMASTOP®-W

Hoe ga je te werk? 

Stap 1

Bepaal afmeting doorvoeropening en positie doorvoering(en). Markeer de diameter van de leidingen op het rotswol/steenwolpaneel. Snijd het PROMASTOP®-CC rotswol/steenwolpaneel op de bepaalde afmetingen. Plak de doorvoeropening af met afplaktape.

Stap 2

Reinig het randoppervlak van de opening en primer vervolgens zowel dit oppervlak als de randen van het rotswol/steenwolpaneel met PROMASTOP®-CC-verf. Kopse kanten goed dik insmeren met PROMASTOP®-CC-verf. Deze constructie vereist een dubbel steenwolschot en wordt aan twee zijden afgewerkt. Dit wil zeggen dat aan beide zijden een PROMASTOP®-W brandwerende wrap dient geplaatst te worden.

Voor de film werd het achterwillende steenwolschot vanaf deze zijde geplaatst.

Stap 3

Plaats de PROMASTOP®-W brandwerende wrap rond de Alupex leiding. Het vereiste aantal wikkelingen is op de verpakking terug te vinden. Werk steeds met een overlap van 5cm. De overlap wordt voor de montage met een tape vastgeplakt. Schuif de wrap in de doorvoeropening.

Stap 4

Vul de (te grote) kieren op met losse steenwol (≥ 40kg/m³) en werk af met PROMASTOP®-CC verf. Verwijder het afplaktape. De afdichting wordt afgerond met een steenwolschaal >300mm lengte aan beide zijden.

 

Algemeen

Raadpleeg bij installatie steeds de meest recente classificatierapporten voor alle details. Contacteer ons Technical Excellence Centre voor de nodige adviezen, ondersteuning en documentatie.