Montage wigklossen en PROMATECT® 200

Promat 28-01-2020

Brandwerende platen
PROMATECT®-200
Staalbekleding

Installatie handleiding

Op deze pagina is in detail de installatie van onze oplossing te vinden voor het brandwerend bekleden van stalen draagconstructies kolommen en liggers met PROMATECT®-200 brandwerende platen en PROMATECT®-H wigklossen. Bekijk de video voor de juiste montage!

Promat producten

PROMATECT®-200 platen
PROMATECT-H klosstroken/wigklossen

Hoe ga je te werk? 

In deze video lichten wij het  correcte gebruik van onze producten en systemen toe conform het testrapport. Het doel van deze instructievideo is het verminderen van faalkosten in de bouw en het vergroten van de brandveiligheid.

Steel Calculator tool

Op onze website kunt u gebruik maken van onze nieuwste tool; de Promat® Steel Calculator. Deze helpt u met uw berekening van de juiste beschermingsdikte voor het brandwerend
beschermen van uw staalstructuur. U vertrekt vanuit onze producten, onze systemen of uw eigen selectiecriteria om bij de ideale oplossing te komen voor uw specifieke situatie. Geen complexe berekeningen, alles wordt voor u berekend. Daarna kunt u het simpelweg aan om het even wie versturen.

Gebruik het Promat® klosmaatje

Het op maat maken van de Promat® bekledingen kan handig aan de hand van onze Promat®-klosmaatje. Heb je dit niet? Schrijf ons een mailtje of vul ons contactformulier in en wij bezorgen jou dit hulpmiddel voor tijdens de werken. Contacteer ons

Bevestiging

Monteer de wigklossen zo dat ze gelijk zitten met de voorkant van het staal. Voor de montage de PROMATECT®-H platen worden nieten gebruikt die 2x de lengte van de plaatdikte hebben.

 

Algemeen

Raadpleeg bij installatie steeds de meest recente classificatierapporten voor alle details. Contacteer ons Technical Excellence Centre voor de nodige adviezen, ondersteuning en documentatie.