Calculator

Nieuws

Testconfiguratie bepaalt het toepassingsgebied

De testconfiguraties van brandmanchetten kunnen verschillen. Raadpleeg zeker het brandproefresultaat alvorens een brandwerend manchet te gebruiken om een doorvoering brandwerend af te dichten. Hier zitten belangrijke verschillen op.

Nieuw logistiek magazijn Tisselt

Op de productie site in Tisselt, waar voornamelijk Promat brandwerende platen worden geproduceerd wordt, met oog op de toekomst, een nieuw logistiek magazijn van 15 500m² gebouwd.

Verhuizing technisch Promat Team van Houten NL naar Tisselt BE

Vanaf 24 juni 2019 verhuist het technisch Promat team van Houten, Nederland naar ons nieuwe Technical Excellence Centre in Tisselt, België. Voor al uw technische vragen kan u vanaf dan terecht op techniek@etexgroup.com of +31 (0) 859 02 81 30.

Brandveilige details zichtbaar in gloednieuwe motion graphic

Bij brand is het zaak om verspreiding tegen te gaan, zodat vooraf berekende vluchtroutes veilig blijven. Brandveilige compartimenten en sub-compartimenten gaan brandoverslag tegen. Maar hoe ziet dit er nu precies uit?

“Waarom zou ik de betonconstructie in mijn gebouw aanvullend tegen brand beschermen? Beton is toch al voldoende brandwerend? ”

Deze vraag keert regelmatig terug in gesprekken met relaties die bezig zijn met het ontwerp van hun gebouw en in overleggen met partijen die zich buigen over de invulling van de eisen die betrekking hebben op brand. De veronderstelling blijkt veelal gebaseerd op de fysieke kenmerken en de intrinsieke eigenschappen van dit mooie materiaal, waardoor het beeld is ontstaan dat het robuust en onverwoestbaar is onder alle omstandigheden.