zoeken

Brandwerend bekleden van staalconstructies

Links, artikelen & evenementen > Artikelen > Brandwerend bekleden van staalconstructies >
Met PROMATECT® -H, PROMATECT® -30S, PROMATECT® -L en PROMAPYR® -350 platen worden staalconstructies beschermd tegen brand. Promat biedt hierbij onder andere een kosteloos advies, eenvoudige en snelle montage, op maat gezaagde platen en TNO/Efectis-rapporten.

Staal is een aantrekkelijk bouwmateriaal voor dragende structuren. Het is flexibel, slank en snel te monteren. Bekend is dat staal bij verhitting sterkte verliest. Om staal voldoende lang in tact te laten tijdens een brand, is het noodzakelijk een brandwerende isolatie aan te brengen. Promat heeft hiervoor de volgende producten:
- PROMATECT®  -H: een stootvaste, vochtbestendige calciumsilicaatplaat voor het brandwerend bekleden van zowel kolommen als liggers.
- PROMATECT®  -30S:  licht in gewicht, waardoor makkelijk te verwerken, calciumsilicaatplaat voor het 30 minuten brandwerend bekleden van wel kolommen als liggers.
- PROMATECT®  -L: een calciumsilicaatplaat, vooral geschikt als een hoge brandwerendheid gecombineerd moet worden met een laaggewicht.
- PROMAPYR®  -350: een mineraal wolplaat met een hoge densiteit voor het snel en economisch bekleden van stalen liggers die uit het zicht vallen.

Door de mogelijkheid tot levering van op maat gezaagde bekledingsstroken en de snelle bevestiging door middel van nieten, spijkers of schroeven blijven de montagetijden tot een minimum beperkt.

Op deze website is een module bedacht om u te helpen bij het bepalen van de bekledingsdikte van materialen om te kunnen voldoen aan de brandwerendheidseisen. Het werkt als volgt:

Ga naar www.promat.nl en klik de mogelijkheid “toepassingen” aan.
Doorloop de 6 keuzemogelijkheden en vind uw brandveiligheidsadvies:
Keuze 1: Brandwerendheid volgens Bouwbesluit bepalen.
Keuze 2: Materialen kiezen.
Keuze 3: Bekledingsdikte en montagedetails vaststellen, getest!
Keuze 4: Bestektekst opvragen.
Keuze 5: Zaagschema’s bepalen.
Keuze 6: Referentiefoto’s bekijken.

Klik hier om naar de module te gaan.

 
 


< Terug
promat promat